FIPI OGE 2020

Het Federaal Instituut voor Pedagogische Metingen (FIPI) is een onderzoeksinstelling voor staatsbegroting opgericht in opdracht van het ministerie van Onderwijs van de Russische Federatie op 02.08.02 met als doel onderzoek te ontwikkelen en uit te voeren op het gebied van de beoordeling van de kwaliteit van het onderwijs in Rusland.

De prioritaire taken van FIPI voor 2020 zijn onder meer:

 • modernisering van CMM's voor OGE rekening houdend met de vereisten van de onderwijsstandaard van de federale staat;
 • afronding van KIM voor USE-2020;
 • uitgave van leermiddelen voor GIA-9 en GIA-11;
 • organisatie en houden van seminars, webinars en conferenties;
 • uitgave van het tijdschrift "Pedagogical metingen";
 • verbetering van technologieën voor het beoordelen van educatieve prestaties;
 • systematisering en analyse van statistische gegevens.

OGE hervorming 2020

Hoewel de reikwijdte van FIPI vrij breed is, is de belangrijkste taak van 2020 de hervorming van het verenigde staatsexamen, vanwege het feit dat het in het academische jaar 2019-2020 de 9e klas studenten waren die als eerste in de nieuwe GEF-programma's studeerden vanaf de 1e klas.

Een van de belangrijkste innovaties van 2020:

 • toename van het aantal items naar 6 (2 vereist + 4 om uit te kiezen);
 • verandering in het aantal taken in KIM's bij veel onderwerpen;
 • het minimaliseren van de testen voor het kiezen van één correct antwoord uit verschillende voorgestelde opties;
 • oriëntatie van vragen niet op droge theoretische termen, maar op de versnelling van vaardigheden door praktische toepassing van kennis bij afgestudeerden;
 • herziening van criteria voor het evalueren van werk en maximale testscores;
 • de invoering van passende wijzigingen in de aanbevolen tabel voor de vertaling van CSE-punten naar een 5-puntsbeoordeling.

Belangrijk! Het GIA-9-formaat zelf wordt niet gewijzigd. Alle innovaties hebben uitsluitend betrekking op de structuur en inhoud van KIM's.

Tegelijkertijd zullen veel taken van de tickets van vorig jaar worden gepresenteerd in de nieuwe KIM's (ongewijzigd of in een enigszins gewijzigde formulering). Maar als in 2018 en 2019 in veel van de vragen aan de examinandanten antwoordopties werden aangeboden, staan ​​ze niet op de 2020-tickets.

Veelbelovende KIM-modellen

Wat FIPI-specialisten KIMA OGE 2020 zien, kunt u achterhalen door te kijken naar de veelbelovende modellen op de website van het instituut.

Belangrijk! De voorgestelde opties voor beoordeling en discussie zijn niet definitief. Op basis van de resultaten van openbare discussies kunnen opdrachtteksten worden gewijzigd. Maar blijkbaar zullen ze niet significant zijn.

OGE Schema 2020

Traditioneel presenteert het ontwerpprogramma GIA-9 en GIA-11 FIPI eind oktober of begin november. Het schooljaar 2019-2020 zal geen uitzondering zijn.

De examens van het 9e jaar worden geopend voor een mondeling interview, half februari 2020.

Zoals eerder, zullen de examinatoren de gelegenheid krijgen om de OGE of HGE-9 te passeren tijdens de voorbereidende, hoofd- of herfstsessie, in welke basis- en reservedagen worden gereserveerd voor elke discipline die voor controle wordt ingenomen.

Veranderingen in onderzoek 2020

Gedurende meerdere jaren voerde FIPI een grootschalige hervorming van KIM's voor het Unified State Examination uit, die in 2019 werd voltooid.

Volgens experts voldoen 2019-tickets volledig aan de moderne eisen, en al in 2020 zullen besturings- en meetmaterialen niet worden beoordeeld. Wijzigingen zullen alleen worden aangebracht in de teksten van opdrachten, wat een groot aantal klachten van afgestudeerden en docenten veroorzaakte in het GEBRUIK-seizoen van het academiejaar 2018-2019.

Bij USE 2020 moeten afgestudeerden van 11e graad kennis aantonen in 3 vakken:

 • 2 vereist (Russische taal en wiskunde);
 • 1 om uit te kiezen.

Examenstatistieken 2019

Volgens officiële gegevens heeft het Unified State Exam in 2019 de wens uitgesproken om meer dan 779.000 mensen te passeren, waaronder 678.000 afgestudeerden van het schooljaar 2018-2019.

De verdeling van onderwerpen die openstaan ​​voor onafhankelijke selectie was als volgt:

subject

toepassingen

Sociale wetenschappen

385.000 mensen

fysica

174.000 mensen

biologie

meer dan 160.000 mensen

Het verhaal

139.999 mensen

chemie

110.000 mensen

Informatica

ongeveer 100.000 mensen

Engelse taal

ongeveer 100.000 mensen

literatuur

67 500 mensen

aardrijkskunde

27 500 mensen

Chinese taal

289 mensen

Onderzoeksschema 2020

Omdat de FIPI het conceptrooster van het academiejaar GIA 2019-2020 nog niet heeft goedgekeurd, kunnen we alleen uitgaan van de begin- en einddatums van de voorbereidende, hoofd- en herfstsessies (de volgorde van examens en datums per discipline per jaar vallen vaak niet samen).

De "afstudeerwedstrijd" voor 11e klassers begint met het essay van december, dat dit seizoen traditioneel op de eerste woensdag van de maand moet plaatsvinden, of liever, 04.12.19.

Een meer gedetailleerde examenkalender is te vinden op onze website zodra deze is goedgekeurd door het Federaal Instituut voor Pedagogische Metingen.

FIPI-website

Het belangrijkste informatieplatform van FIPI is de portal fipi.ru, op de pagina's waarvan de basisinformatie over de activiteiten van het instituut, de geleverde diensten en de geplande innovaties wordt geplaatst.

Voor afgestudeerden van de klassen 9 en 11 zullen dergelijke materialen die op de FIPI-website worden geplaatst nuttig zijn:

 • demo's van KIM's;
 • specificaties en codeermiddelen voor elk van de items die bij de GIA zijn ingediend;
 • handleidingen en trainingsboeken;
 • open taakbank voor effectieve zelftraining;
 • tips en materialen om u voor te bereiden op uw examens.

Door het FIPI-portaal te bezoeken, kunt u gratis alle uitgaven van het tijdschrift "Pedagogical Measurements" downloaden, de vereisten voor het ontwerp van wetenschappelijke artikelen vinden en ook het e-mailadres vinden waar u materiaal voor plaatsing in het volgende nummer van het tijdschrift moet verstrekken.

Zie ook welke innovaties werden aangekondigd door de leiders van de FIPI-federale commissies voor de OGE 2020:

Bekijk de video: Физика ОГЭ 2020 Демонстрационный вариант демоверсия ФИПИ. Полный разбор (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter