Leraar van het jaar 2020

De wedstrijd "Educator of the Year 2020" zal worden gehouden onder auspiciën van de All-Russian Trade Union of Education en het ministerie van Onderwijs van de Russische Federatie. Het dateert uit 1989 - het was toen dat Lerarenkrant lezers uitnodigde om de organisatie van de wedstrijd te bespreken. Het volgende jaar werd het voor het eerst gehouden, waarna de reeks Olympische Spelen voor leraren niet langer werd onderbroken. Na de val van de USSR verwierf de concurrentie de status van een volledig Russische.

Doelpunten

De belangrijkste doelstellingen van de competitieve selectie onder leraren van Rusland:

  • zoeken naar getalenteerde leraren;
  • het prestige van het beroep en de sociale status van zijn vertegenwoordigers vergroten;
  • distributie van pedagogische ervaring naar het voorbeeld van de beste leraren die innovatieve technieken gebruiken;
  • vaardigheden verbeteren en professionele normen verhogen.

Structuur

Net als voorheen moeten deelnemers bij het kiezen van de beste leraar in 2020 verschillende kwalificatieronden doorlopen - niet iedereen zal de finale bereiken.

School podium

Selectie begint in de schoolfase. Onderwijsinstellingen testen kandidaten tot 23 december 2019 (specifieke data worden aangegeven door het organisatiecomité).

Hoe deelnemen? Alleen aanvragers met een pedagogische ervaring van ten minste 3 jaar mogen testen.

Belangrijk! Het organiserend comité moet een aanvraag voor deelname, toestemming voor gegevensverwerking, een informatiekaart indienen. De leraar moet ook een aanvraag voor de les indienen.

Ten minste 3 personen nemen deel aan de wedstrijd. De volgende ronde gaat 1 of 2 deelnemers (leiders in het aantal gescoorde punten).

Gemeentelijk podium

De verantwoordelijkheid voor deze tour wordt overgenomen door de gemeente. De geschatte voltooiingsdata zijn 20 februari 2020. Leraren die de confrontatie op school hebben gewonnen, mogen deelnemen. Slechts 1 vertegenwoordiger van een onderwijsinstelling gaat naar het volgende niveau. Als de winnaar om objectieve redenen niet kan deelnemen aan de verdere selectie, wordt de deelnemer die hem volgt vervangen door het aantal gescoorde punten.

Regionaal stadium

Deze fase voltooit de kwalificatieronden. Het duurt tot eind april 2020. Winnaars van de regionale test gaan naar de finale.

Slotstuk

De volgorde van gedrag, de exacte data, de regels van de finale van "Leraren van het Jaar van Rusland 2020" zullen worden bepaald door het organiserend comité van de All-Russische competitie na de voltooiing van de regionale kwalificatieronde - in maart 2020. Sinds 2019 is het assortiment testen veranderd - nu moeten de deelnemers 2 nieuwe taken uitvoeren.

Jaarlijks vallen de finales eind september en de eerste dagen van oktober. De deelnemers worden gehost door een stad waarvan de vertegenwoordiger in 2019 wint - zijn naam zal niet eerder bekend zijn dan dit najaar. De full-time derde ronde van de wedstrijd “Teacher of the Year” wordt traditioneel in Moskou gehouden. Winnaars van de laatste kwalificatiefase die gedelegeerd is door regionale instanties nemen deel aan de finale. Als de winnaar om objectieve redenen niet kan deelnemen aan de laatste tests, wordt de deelnemer die hem volgt vervangen door het aantal punten.

Om deel te nemen aan de competitie voor de beste leraar in 2020, wordt naast de aanvraag voor deelname toestemming gegeven voor de verwerking van gegevens, een informatiekaart verstrekt:

  • informatie over de resultaten van de kandidaat die de school, de gemeentelijke, regionale etappes passeert;
  • uittreksel uit het protocol in de regionale fase.

De ontvangst van materialen eindigt op 10 juni.

Belangrijk! Als ze per post worden verzonden, moet de datum uiterlijk op de stempel worden gestempeld.

Volgens de bepalingen van de wedstrijd "Leraar van het jaar 2020" moeten alle deelnemers zich registreren op de officiële website teacherofrussia.edu.ru. Materialen worden niet geaccepteerd van niet-geregistreerde deelnemers, evenals in het geval van onjuiste registratie (vereist om zich te houden aan de voorgestelde monsters).

Laatste teststructuur

De wedstrijd “Leraar van het jaar 2020” begint met een installatieworkshop, waarin alle nodige uitleg wordt gegeven. Als onderdeel van de installatieworkshop schrijven deelnemers een essay - dit is een van de competitieve tests van de eerste parttime tour. De tweede taak is een "internetbron" - tot 15 juli plaatst de deelnemer een methodologisch portfolio op teacherofrussia.edu.ru en op zijn bron (geeft een link naar de bijbehorende pagina van zijn persoonlijke blog / site). Ronde 1 eindigt op 31 augustus. De 15 beste deelnemers worden laureaat.

Fase 2 omvat 3 face-to-face tours, die elk 2 taken tegelijk impliceren. Concurrenten moeten aantonen dat ze in staat zijn om buitenschoolse activiteiten uit te voeren, professionele vaardigheden tonen en hun benaderingen en ideeën promoten, aantonen dat ze in een team kunnen werken en veelbelovende projectmodellen kunnen creëren. Tests maken het mogelijk om de kwaliteiten van deelnemers aan een complex te evalueren en onder hen de beste vertegenwoordiger van het beroep te identificeren. Na de resultaten worden 5 finalisten geselecteerd. De absolute winnaar wordt bepaald door het totaal aantal punten in de rondes.

Prijzen

De absolute winnaar ontvangt de titel "Leraar van het jaar". Het hele jaar door fungeert hij als openbaar adviseur van de minister van Onderwijs en ontvangt hij ook een geldprijs. Finalisten van stads- en regionale wedstrijden blijven ook niet onopgemerkt - ze ontvangen medailles, beloningen, gedenkwaardige prijzen.

De competitie om de beste leraar in Rusland te bepalen, heeft een diepe betekenis - hiermee kun je de kwaliteit van het onderwijs van schoolkinderen verbeteren, omdat al het nuttige werk van getalenteerde leraren tot op zekere hoogte is belichaamd in het schoolcurriculum.

Laat Een Reactie Achter