Nieuwjaar 2020 in de Tsjechische Republiek

Het nieuwe jaar 2020 in Tsjechië is een echte onderdompeling in een middeleeuws sprookje. In deze staat, gelegen in het oosten van Europa, worden oude tradities geëerd, maar toeristen kunnen rekenen op een hoog serviceniveau. Reizigers zijn beschikbaar met verschillende opties voor het houden van oudejaarsavond en entertainment voor elke smaak. Prijzen zijn redelijk in vergelijking met andere Europese landen. Hoewel alle kosten volledig worden gecompenseerd door onvergetelijke emoties en indrukken die een leven lang in herinnering blijven.

Het weer in Tsjechië in januari is redelijk comfortabel. De luchttemperatuur varieert van -4-5 tot + 3 + 4. Het kan natte sneeuw krijgen. Zodat de grillen van het weer geen ongemak veroorzaken, moet je warme kleding, een waterdichte jas en laarzen meenemen.

Een beetje over tradities

Een reis naar Tsjechië voor het nieuwe jaar is een gelegenheid om veel nieuwe en interessante dingen te leren. De tradities van dit volk verschillen aanzienlijk van de Russen. In de nacht van 31 december op 1 januari vieren Tsjechen bijvoorbeeld Sylvester Day. Deze vakantie staat in het teken van de overwinning op het monster. Volgens een oud geloof moet je veel lawaai maken, zodat het monster niet terugkomt. Om dit te doen, organiseren ze massale wandelingen op straat, houden concerten, worden vuurwerk gelanceerd.

In Tsjechië is het niet gebruikelijk om de hele nacht te lopen. De lokale bevolking en toeristen gaan na één uur 's ochtends naar bed. Op 1 januari vieren Tsjechen Onafhankelijkheidsdag (afscheiding van Slowakije), dus amusementsprogramma's gaan de hele dag door.

Waar oudejaarsavond te vieren

De meeste toeristen gaan voor het nieuwe jaar naar Praag. De hoofdstad betovert met zijn oude middeleeuwse architectuur. Op nieuwjaarsvakanties worden de smalle stadsstraten als een echt sprookje, omdat overal kleurrijke lichten gloeien en heerlijk ruiken naar traditionele peperkoekkoekjes die in alle cafés en restaurants worden gebakken.

Er zijn veel manieren om oudejaarsavond in de hoofdstad door te brengen:

 • Op straat. De meest massieve festiviteiten worden gehouden in het stadscentrum - op het Oude Stadsplein. Brandende muziek, dans en ander amusement maken het mogelijk om plezier vanuit het hart te hebben. Je ziet een mooie groet. Als het koud wordt, kun je opwarmen in een van de cafés, maar het is beter om van tevoren een tafel te reserveren. Ook wordt er een nationale feestdag georganiseerd op het Wenceslasplein. Locals en toeristen gaan zeker naar Charles Bridge om een ​​wens te doen.
 • In een café of restaurant. Bijna alle etablissementen bereiden traditionele gerechten voor de feestdagen. En hoewel het menu sterk kan variëren, kun je in bijna elk café of restaurant gebakken karper bestellen. Dit gerecht moet aanwezig zijn op elke vakantietafel. De kosten van een banket bedragen 120 tot 400 euro, afhankelijk van de keuken, het serviceniveau en het entertainment.
 • Op de boot. Ongebruikelijk en onvergetelijk, je kunt Oud en Nieuw in 2020 in Tsjechië doorbrengen op een schip. Een reis van 2 uur met diner en champagne kost vanaf 150 euro.
 • In het hotel. Zodat gasten zich niet vervelen, wordt in bijna alle hotels een amusementsprogramma georganiseerd. Meestal omvat het een show, een disco, games, enz. De prijs van een banket hangt af van het hotel en begint vanaf 200 euro.

Je kunt niet alleen in een hotel of hotel in Praag verblijven, maar ook in een hostel. In dit geval kunt u veel besparen. De kosten voor een bed bedragen ongeveer 30 euro. Een goedkope optie kan het huren van een appartement zijn - vanaf 150 euro, als u het met uw familie of een groot bedrijf huurt. De prijs van een hotelkamer is afhankelijk van het aantal sterren en de afstand van het centrum. Het begint vanaf 150 euro per dag.

Belangrijk! Accommodatie moet enkele maanden van tevoren worden geboekt. Als je voor de vakantie fotografeert, moet je te veel betalen. En het vinden van een geschikte optie zal veel moeilijker zijn.

Andere opties

U kunt Nieuwjaar in Tsjechië op andere plaatsen vieren:

 • In het skigebied. Nou, deze optie is geschikt voor actieve mensen, liefhebbers van skiën en snowboarden. De meest populaire zijn Harrachov en Shpindrulev Mlyn. Deze resorts hebben routes voor beginners en ervaren atleten.
 • In de thermale resorts. Wellness en ontspanning kunnen worden gecombineerd in Karlovy Vary of Mariinsky Lazne. De sanatoria bieden een amusementsprogramma, zodat u de vakantie niet hoeft te missen.
 • In een rustig stadje. Je kunt naar Karlstejn of een andere rustige plek gaan. Een uitstekende keuze voor een ontspannen familievakantie.

Als je besluit buiten de hoofdstad te blijven, moet je zeker op reis gaan naar Praag.

Karlstejn

Vermaak

Beslissen wat te doen op oudejaarsavond is niet moeilijk. Er worden verschillende opties aangeboden aan toeristen, dus iedereen selecteert entertainment naar zijn smaak en budget. Hier zijn enkele ideeën over hoe de tijd te doden:

 • deelnemen aan de festiviteiten die plaatsvinden op straat;
 • bekijk straattheateruitvoeringen, kerststallen;
 • bezoek kerstmarkten om unieke souvenirs te kopen en het handwerk van lokale ambachtslieden te zien;
 • maak kennis met de Tsjechische keuken, proef nationaal bier in een café of restaurant;
 • maak een wandeling op de boot, etc.

Overdag kunt u een bustour boeken of een wandeling door de stad maken. Breng ook zeker een bezoek aan de Tsjechische kastelen. Ze kunnen worden ondergedompeld in een unieke middeleeuwse sfeer. Het is interessant om de Praagse Burcht te zien. Dit is de naam van een reeks gebouwen uit de 9e eeuw, waarin de residentie van de president zich nu bevindt.

Met kinderen kunt u het Nationaal Theater bezoeken om de voorstelling te bekijken of een rondleiding door Sweet Praag maken, inclusief bezoeken aan koffiehuizen en proeven van zoete lekkernijen, evenals een excursie naar de chocoladefabriek.

Nationaal theater

Aanbiedingen van touroperators

Nieuwjaarsreizen naar Tsjechië zijn ook erg populair bij toeristen. Hun kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • aantal dagen;
 • sterren hotel;
 • eten (3 maaltijden per dag of alleen ontbijt);
 • vertrekdata;
 • excursie programma, etc.

De budgetoptie begint vanaf 45 duizend roebel gedurende 5 dagen, als de vertrekdatum 27-28 december is. Als je vlak voor het nieuwe jaar vertrekt, zal de tour in prijs stijgen met 15-20 duizend roebel. Gecombineerde rondleidingen zijn ook in trek bij toeristen, bijvoorbeeld, de Tsjechische Republiek - Duitsland of de Tsjechische Republiek - Oostenrijk. De kosten van zo'n reis kosten 55 duizend roebel.

Om naar Tsjechië te reizen, is een Schengenvisum vereist. Als het afwezig is, is het de moeite waard om van tevoren papierwerk te doen, omdat het meer dan 2 weken duurt om toestemming te verkrijgen.

Bekijk de video: Nieuw Aldi vuurwerk testen! (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter