Mijn tyrannosaurus - cartoon 2020

  • Wereldpremière4 november 2018
  • Première in Rusland: Jaar 2019-2020
  • Oorspronkelijke titel: Mijn tirano
  • Land van productie: Japan, China, Zuid-Korea
  • genre: anime, avontuur
  • directeur: Shizuno Kobun

De anime-industrie in 2019-2020 zal het publiek verrassen met een nieuwigheid - de volledige cartoon "My Tyrannosaurus". Dit is een goed ontroerend verhaal over de vriendschap van twee dinosaurussen: een enorme tyrannosaurus en een baby pterodactyl.

Verhaal

De wereld maakt moeilijke tijden door: onder dinosauriërs is er een natuurlijke selectie, vergezeld van eindeloze gevechten. Gebrek aan voedsel, barre klimatologische omstandigheden - dit alles maakt gigantische wezens op alle mogelijke manieren voor het leven vechten. Een kleine weerloze pterodactylus raakt in een kleine puinhoop, waaruit een enorme tyrannosaurus het onverwachts redt. Het kind raakt aan hem gehecht en ze beginnen vrienden te worden. Deze vriendschap moet vele testen doorstaan. En de dappere kleine pterodactylus zal ook meer dan eens opstaan ​​om zijn grote vriend te verdedigen.

Het is opmerkelijk dat de trailer voor de animatiefilm "Mijn Tyrannosaurus" eindigt met de woorden "saionara, tirannie", wat zich vertaalt als "tot ziens, tyrannosaurus". En dit is de werktitel van de foto. Dus kan het worden beschouwd als een spoiler? Zal de tyrannosaurus aan het einde sterven, of gewoon zijn kleine vriend verlaten? De intrige is nog steeds behouden, omdat noch de trailer noch de teaser details onthullen.

Stripfiguren

Zelfs degenen die geen fan zijn van anime, kijken graag met plezier naar de volledige tekenfilms van Japanse en Koreaanse productie. Omdat elke foto een ontroerend verhaal is van liefde of vriendschap, moeilijke beproevingen en wederzijdse hulp. De cartoon "My Tyrannosaurus" behoort tot het Kodo-genre - een universele film voor het hele gezin. Volgens de trailer lijkt het op een andere beroemde Japanse animatiefilm "My Neighbor Totoro" geregisseerd door Hayao Mizayaki. Bovendien zijn er overeenkomsten in het schema en in de plot.

De personages van de afbeelding zijn dinosauriërs, maar de kenmerken van het tekenen van hun gezichten in anime-stijl zijn goed getraceerd. De baby pterodactyl heeft grote naïeve ogen, met behulp waarvan de auteurs de charme van de held perfect hebben overgebracht. De ogen van de tyrannosaurus zijn niet zo rond als iedereen in de anime zag, maar de aandacht is vaak op hen gericht (close-up). Hierdoor kan de kijker emoties dieper voelen, omdat het verhaal van de film daarop is gebaseerd.

Fantasie "Mijn tyrannosaurus" doet enigszins denken aan de beroemde "Pokemon", die eind jaren 90 verliefd werd op kleine kijkers. In de cartoon zullen er ook gevechten van enorme wezens zijn met klassieke shouts en vertraagde downs. Maar het verhaal over een tyrannosaurus is compleet anders dan een andere populaire animeserie over een meisje in een matrozenpak Sailormoon. Dit is meer perfecte grafische weergave en een compleet andere stijl en genre.

Alle dinosaurussen in de cartoon zijn niet zo sinister als op de foto's in encyclopedieën. Japanse artiesten hebben hun afbeeldingen aanzienlijk gladgestreken en alle personages in een soort Pokemon of alleen monsters veranderd. Maar zelfs kwade dinosaurussen zien er helemaal niet afstotelijk uit, maar behoorlijk aantrekkelijk. Daarom zullen zelfs kinderen de cartoon leuk vinden. De scènes van geweld erin worden geminimaliseerd: geen gescheurde ledematen en bloedstromen.

Anime populair maken in de wereld

In Japan verscheen dit genre in de vroege tot midden 20ste eeuw. De eerste kunstenaars werden geïnspireerd door Disney-werken en leenden grote ogen van hen. De overige delen van het gezicht kregen minder aandacht: de neus en mond waren kleine lijntjes. Dat is precies wat de meeste Russen en Europeanen zich nog steeds een anime-personage voorstellen. Maar sinds die tijd heeft de Japanse anime behoorlijk veel ontwikkeld, en vandaag zie je gezichten van zeer hoge kwaliteit met een duidelijke overdracht van emoties als gevolg van gezichtsuitdrukkingen.

Een belangrijke rol in het populariseren van anime in de wereld werd gespeeld door Hayao Mizayaki. Zijn werk, My Neighbor Totoro (1988), Spirited Away (2001) en Howl's Walking Castle (2004) worden beoordeeld door kinderen en volwassenen over de hele wereld. Deze zeer mooie tekenfilms met uitstekende muzikale begeleiding hadden een grote impact op de wereldanimatie en inspireerden vele andere regisseurs voor nieuwe projecten. Een van deze werken is My Tyrannosaurus, waarvan de releasedatum is vastgesteld voor 2019-2020.

Filmploeg

De regisseur van de cartoon "My Tyrannosaurus" Shizuno Kobun, voor wiens rekening meer dan 15 geanimeerde franchises: alle delen van Godzilla (2017, 2018), alle delen van Detective Conan (2011, 2013, 2015), de animatieserie "Knights of Sidonia" (2014- 2015). Voor de gewone kijker zeggen deze namen niets, maar anime-fans zijn waarschijnlijk bekend met het werk van Kobun.

In elke animatie verdient niet alleen de regisseur, maar de scenarioschrijver speciale aandacht. En in het geval van de fantasie "Mijn Tyrannosaurus" is dit Tatsuya Miyanisi. Maar nogmaals, dit is geen erg grote naam, zelfs niet in Japan. Van zijn werken wordt alleen de cartoon "You are a yummy" (2010) genoemd. Trouwens, het gaat ook over dinosaurussen, maar humoristischer en met vereenvoudigde weergave van personages en achtergrond.

Maar de anime-componist is behoorlijk eminent. Dit is Ryuichi Sakamoto, die tijdens zijn carrière muziek schreef voor meer dan 60 films. En dit zijn niet alleen Japanse schilderijen en animes, maar ook Hollywood-kaskrakers. Dus, Sakamoto is een componist van de films "The Survivor" (2015) met Leonardo DiCaprio, "Wuthering Heights" (1992) met Juliette Binoche, "The Last Emperor" (1987) met John Lawne en anderen.

Na de première van de cartoon "My Tyrannosaurus" zullen anime-fans nieuwe favorieten hebben, en niet alleen de pluche Totoro en Calcifer, maar ook de roze baby pterodactyl zal in winkels worden verkocht.

zien aanhangwagen naar de cartoon "My Tyrannosaurus"

Lees ook:

Bekijk de video: STRANGE NEW T. Rex Discovery! (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter