Vrijwilligers op de Olympische Spelen in Tokyo 2020

Van 24 juli tot 9 augustus 2020 worden de 32e Olympische Zomerspelen gehouden in Japan en van 25 augustus tot 6 september de 16e Paralympische Zomerspelen. Het organiserend comité van de Tokyo 2020 Olympics van 26 september 2018 heeft een werving voor vrijwilligers over de hele wereld aangekondigd. Het is de bedoeling om 80 tot 90 duizend mensen aan te werven.

Kandidaat-eisen

De belangrijkste richtingen waar de betrokkenheid van vrijwilligers 2020 nodig is:

 • hulp bij het organiseren van spellen;
 • communicatie met de media;
 • werken met nieuw aangekomen buitenlandse toeschouwers;
 • werken in woonplaatsen, "Olympische dorpen" van atleten uit verschillende delen van de wereld;
 • organisatie van communicatie met medisch personeel.

Vereisten voor vrijwilligers:

 • allen die vóór 1 april 2002 zijn geboren, maar niet ten tijde van de Spelen 80 jaar oud waren;
 • bij het aanvragen van de organisatie van "transportondersteuning", de aanwezigheid van een rijbewijs in Japan en rijervaring;
 • een bijkomend voordeel is de aanwezigheid van een sportlozing;
 • Verplichte kennis van Engels, Japans en bij voorkeur een derde taal;
 • het voordeel bij de selectie is de ervaring met het bieden van zorg en ondersteuning voor ouderen en personen met een handicap;
 • de mogelijkheid om een ​​Japans visum te openen voor de periode van de Spelen.

Opmerking: een belangrijke eigenschap van een vrijwilliger over de hele wereld is stressbestendigheid, vooral bij het oplossen van conflictsituaties tussen fans of vertegenwoordigers van oorlogvoerende landen die hun landgenoten komen ondersteunen.

Het is belangrijk voor de vrijwilliger om te weten dat:

 • zijn activiteiten zijn gratis en vrijwillig;
 • de houding ten opzichte van alle deelnemers, gasten en werknemers moet zo beleefd en vriendelijk mogelijk zijn;
 • als zich een conflict voordoet, moet eerst de sitecoördinator op de hoogte worden gebracht;
 • in geval van niet-uitvoering of onmogelijkheid om de taak uit te voeren, de curator dringend op de hoogte stellen;
 • zijn acties mogen het gastland van de Spelen niet in diskrediet brengen;
 • persoonlijke bezittingen en waarden vallen onder zijn eigen verantwoordelijkheid.

De deadline voor het registreren van een sollicitatie voor selectie is tot half december 2018. U kunt uw kandidatuur indienen op de website van de "vrijwilligers" van de Spelen tokyo2020.org/en/special/volunteer. Registratie van sollicitaties vindt niet plaats op basis van het principe: wie eerder heeft gesolliciteerd, neemt sneller een vacature en biedt gelijke rechten voor alle deelnemende personen.

Een onderscheidend kenmerk van vrijwilligerswerk bij de Spelen in Tokyo 2020 is de uitvoering van het programma voor vrijwilligers met visuele beperkingen. Voor deze categorie mensen werd het programma gelanceerd op 26 september 2018, en de deadline voor het accepteren van aanvragen van hen werd met nog een maand verlengd om gelijke voorwaarden voor iedereen te creëren. Voor slechtziende vrijwilligers wordt op de site een apart aanvraagformulier verstrekt, waar gegevens worden ingevuld in de stemmodus en de medewerker van de site Tokyo-2020 de vragenlijst in elektronische vorm invult.

Documenten en gegevens voor registratie van de applicatie

Om de aanvraag voor deelname aan het gieten van vrijwilligers te overwegen, moeten gescande versies van dergelijke documenten worden opgesteld:

 • paspoort, indien nodig, een rijbewijs in Japan;
 • vaardigheidsbewijzen in vreemde talen TOEFL, IELTS of andere gelijkwaardige certificaten van niveau Engels en andere talen.

Aanvullende informatie geregistreerd op de officiële website van de kandidaten:

 • Naam, geslacht;
 • adressen en contactgegevens van familieleden voor noodgevallen;
 • ervaring van de vrijwilliger, opleiding en werkplek;
 • werkervaring in sport, taalvaardigheid, rijervaring met voertuigen;
 • welk type vrijwilligerswerk de voorkeur heeft voor de vrijwilliger zelf, moet u een van de tien voorgestelde kiezen.

Wat krijgt de vrijwilliger

Na goedkeuring van de kandidatuur ontvangen vrijwilligers bij aankomst in Japan:

 • een uniform dat bevestigt dat hij tot de vrijwilligers behoort - shirt, broek, jas, schoenen, tas, pet;
 • gratis eten en drinken voor de periode van de Spelen;
 • reiskosten gelijk aan 1.000 yen / dag (ongeveer $ 9)
 • verzekering en transportvoordelen voor reizen door Tokio.

Betaling van een visum, retourtickets, accommodatie valt op de vrijwilliger zelf.

Omdat vrijwilligers 'vrijwilligers' zijn met een strak schema, hebben ze één vrije dag per week, die op dag 6 wordt voorzien. Op hun vrije dag mogen ze stadions en andere sportfaciliteiten bezoeken, omdat niet alle vrijwilligers zich op de locaties van de Spelen bevinden, veel werken in de logistiek, hotels en het Olympisch dorp. Tijdens het weekend heeft de vrijwilliger het recht om elke wedstrijd vrij bij te wonen en zich in het centrum van de grandioze Olympische Spelen 2020 te bevinden.

Aanwijzingen voor vrijwilligers bij de 2020-games

Bij het indienen van een aanvraag kiest de deelnemer onafhankelijk een van de 10 voorgestelde gebieden, maar dit is geen garantie dat het organisatiecomité van Tokyo 2020 verplicht is om de geselecteerde goed te keuren:

 1. Elk type vrijwilligersactiviteit - het totale aantal vrijwilligers is 80.000-90000.
 2. Coördinator en supervisor: ventilatorstromen; toegangskaarten voor de wedstrijdlocatie; beveiligingsniveau; stromen van buitenlandse atleten, hun escort naar hotels, stadions of het "Olympisch dorp" (voor deze categorie is gepland om 16000-25000 te selecteren).
 3. Assistentie bij het organiseren en organiseren van een wedstrijd (15000-17000).
 4. Vervoer van atleten tussen het "dorp" en de stadions - de transportsector (10000-14000).
 5. Ondersteuning: internationale delegaties op luchthavens; atleten als voorbereiding op de competitie; deelnemers aan de Spelen bij communicatie met de media na de wedstrijd (8000-12000).
 6. Afgifte-coördinatie: uniformen voor andere vrijwilligers; identificatiegegevens voor de deelnemers aan de spellen; apparatuur voor teams, journalisten, onderhoudspersoneel en trainers (8000-10000).
 7. Geneeskunde: eerste hulp bij blessures van atleten, fans, werknemers; organisatie van levering aan het ziekenhuis; hulp aan medewerkers van het antidopingcomité voor het verzamelen van monsters van atleten (4000-6000).
 8. Technologische ondersteuning: input en weergave van wedstrijdresultaten; assistentie bij de installatie, inbedrijfstelling van communicatieapparatuur (2000-4000).
 9. Media: Japanse en internationale media helpen bij het houden van foto's, video's, interviews met atleten, persconferenties van deelnemers en trainers (2000-4000).
 10. Ceremonieel: uitreiking van medailles, prijzen; presentatie; organisatie van hun beweging in Tokio-stadions (1000-2000).

Vrijwilligers trainingsprogramma

Na te zijn goedgekeurd als vrijwilliger van de Olympische Spelen van 2020, ondergaat de vrijwilliger gedurende twee jaar voortdurend gezamenlijke briefing en training in het bedrijf met andere vrijwilligers.

Trainingsfasen:

 1. Januari tot juni 2019: oriëntatiemeldingen in de vorm van een briefing en interview.
 2. Vanaf februari 2019: onderzoekssessies.
 3. Vanaf september 2019: training geven.
 4. Vanaf oktober 2019: algemene voorbereiding.
 5. Vanaf maart 2020: kennisgeving van de definitie en aanwijzing van het type vrijwilligersactiviteit.
 6. Vanaf april 2020: op rollen gebaseerde leiderschapstraining.
 7. Vanaf mei 2020: algemene distributie, site-goedkeuring.
 8. Vanaf juni 2020: veldtraining.

Japanse vrijwilligers hebben ten minste één kennismakingssessie nodig, waarvan het schema en de locatie op de officiële website van de vrijwilligersbeweging zijn geplaatst. Voor buitenlandse vrijwilligers die buiten Japan wonen, worden de sessies gehouden via videolink van maart tot juli 2019.

Wat de vrijwilliger niet zou moeten doen

In geval van contact met een persoon die besmet is met het virus, moet de vrijwilliger de onmiddellijke supervisor op de hoogte brengen en geïsoleerd worden, de benodigde tijd wordt bepaald door het medische personeel, afhankelijk van de ziekte.

Het is vrijwilligers verboden om informatie over de Spelen, hun gedrag, zowel positief als negatief in de media, evenals foto's, berichten op sociale netwerken over hun vrijwilligersactiviteiten te posten zonder coördinatie met het organisatiecomité.

Het is vrijwilligers verboden om conflictsituaties te initiëren, en in geval van schending van mensenrechten is het noodzakelijk om het hoger management te informeren.

Stad vrijwilliger

Naast de olympische vrijwilligers organiseerde Tokio een reeks categorieën stadsvrijwilligers, die naar verwachting minstens 30 duizend mensen werven. U kunt deelname aan dit project aanvragen op www.city-volunteer.metro.tokyo.jp. De metropolitane regering van Tokio bevestigt de kandidatuur, groepsaanvragen kunnen worden ingediend, maar er wordt een beslissing genomen met betrekking tot elke deelnemer afzonderlijk. Stedelijke vrijwilligers zijn nodig om de geest van Ootenashi (Japanse gastvrijheid) en de viering van de Olympische Spelen te behouden. De vereisten en de rest van de goedkeurings- en trainingsprocedure zijn vergelijkbaar met Games Volunteers.

Bekijk de video: Karate op Olympische Spelen in 2020 - RTL NIEUWS (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter