Orthodoxe kalender voor 2020

Het is belangrijk voor elke orthodoxe persoon om de feestdagen te kennen en te respecteren die verband houden met historische gebeurtenissen in de tijd van Christus. U kunt meer te weten komen over de gedenkwaardige datums in de kalender. Traditioneel zijn er in 2020 18 blijvende vakanties en 7 posten.

Om erachter te komen wat vakantie vandaag is, kijk je gewoon naar de kleur van de nummers op de kalender. Alle belangrijke datums zijn verdeeld in Great Holidays (Pasen), twaalf (12 evenementen) en twintig (7 dagen).

Wij bieden Download de orthodoxe kalender voor 2020:

Januari

Elk jaar in de eerste maand van het jaar vieren orthodoxe christenen drie geweldige data:

 • 7 januari - Kerstmis. Volgens de kerkkalender is dit een constant aantal. In 2020 is het dinsdag.
 • 14 januari - Besnijdenis van de Heer. Op deze dag herinneren ze zich hoe ze Christus Jezus noemden en de kleine Heiland de besnijdenis accepteerde. Op 4 januari is Rusland ook de dag van de herinnering aan Basilius de Grote.
 • 19 januari - Doop van de Heer (Heilige Driekoningen). Een van de twaalfde feestdagen. Ze herinneren zich de gebeurtenis beschreven in het evangelie toen Jezus naar de Jordaan kwam en de profeet Johannes vroeg hem te dopen. Op het moment van de doop ging de hemel open en daalde de Heilige Geest neer op Christus in de vorm van een duif.

Het eerste decennium van januari 2020 wordt in de orthodoxe kalender gemarkeerd als een strikte functie. Na Kerstmis begint een aaneengesloten week: tot Epiphany kun je niet vasten op woensdag en vrijdag en elke dag plezier hebben.

Februari

De houdbaarheidsdatum op de orthodoxe kalender is 15 februari. Op deze dag (in 2020 wordt het zaterdag) viert de kerk de bijeenkomst van de Heer. In Church Slavonic wordt het woord "vergadering" vertaald als "vergadering". Deze kerkvakantie valt op de 40e dag na Kerstmis en is een herinnering aan hoe Simeon de God-ontvanger, de oudste man in Jeruzalem ten tijde van Christus 'geboorte, de baby Jezus ontmoette. Deze ontmoeting werd voorspeld door de engel lang vóór de geboorte van de Heiland en symboliseerde de goedkeuring van het christendom door de hele wereld.

De voorbijgaande (niet-constante) datum wordt beschouwd als de Universal Parental Saturday. In de orthodoxe kalender voor 2020 staat deze dag op 22 februari. Dit is de eerste dag van het jaar voor de herdenking van de doden, die altijd voorafgaat aan de Shrovetide.

Maart

De hele maand op de kalender wordt gemarkeerd als dagen van de vastentijd. Slechts drie cijfers vallen op: 14, 21 en 28 maart. Dit zijn ouderlijke zaterdagen wanneer gebeden voor de doden volledig worden gelezen in de liturgie. De datums van dergelijke herdenkingsdagen veranderen elk jaar, omdat ze betrekking hebben op de voorbereidingen voor Pasen.

April

De vastentijd gaat verder, maar er zullen feestdagen zijn onder strikte dagen.

 • 7 april - Aankondiging van de Heilige Maagd Maria. Een van de twaalf feesten, de datum waarop de aartsengel Gabriël de Maagd Maria bracht dat ze de moeder van de Zoon van God zou worden. Bij de Aankondiging is ontspanning van vasten toegestaan: vis en plantaardige olie zijn toegestaan.
 • 12 april 2020 vieren de ingang van de Heer in Jeruzalem. In de kalender verandert deze datum altijd en wordt deze ingesteld op de laatste zondag vóór Pasen. Christenen herinneren zich de ontmoeting van Jezus als de Messias, en de begroeting van hem met palmtakken. In Rusland heeft zich een traditie ontwikkeld om wilgen te wijden, waarvoor de vakantie de tweede naam Palmzondag kreeg.
 • Volgens de kerkkalender voor 2020 is 19 april Pasen, de belangrijkste feestdag onder gelovigen. Deze datum verandert jaarlijks en is afhankelijk van de maan-zonnekalender. Geleende kronen van Pasen.
 • Een ander rollend evenement is Radonitsa (Pasen voor de overledenen). In 2020 is het 28 april. In de kerkkalender is dit de eerste dag van de herdenking van de doden na de opstanding van de Heer.

Mei

De paasviering gaat de hele maand door en ontspanning van vastendagen op woensdag en vrijdag is toegestaan.

 • 28 mei - Hemelvaart van de Heer. Magpies na Pasen, wanneer zij de hemelvaart van Christus vieren. Deze datum verandert ook jaarlijks, maar de vakantie valt altijd op donderdag.
 • Een van de datums die in de kalender zijn gemarkeerd, is 9 mei. De Russisch-orthodoxe kerk herdenkt de dode soldaten.

Juni

De paasvakantie, het orthodoxe pinksteren genoemd, loopt ten einde.

 • Zondag 7 juni 2020 - Holy Trinity Day. Dit is een rollende twaalfde feestdag, die wordt gevierd op de 50e dag na de opstanding van de Heer. Denk aan de afdaling van de Heilige Geest op de apostelen.
 • 8 juni - Dag van de Heilige Geest.
 • Voor de Drie-eenheid - de Oecumenische Ouderlijke Drie-eenheid zaterdag en daarna - de Solid Trinity Week, die absoluut geen vastendagen kent.
 • Op 15 juni begint de Petrov Lent, die 28 dagen duurt.

Juli

Deze maand zijn er drie grote kerkvakanties:

 • 7 juli - De geboorte van Christus van Johannes de Doper. Verwijst naar ononderbroken vakanties. Deze datum werd vastgesteld op basis van de interpretatie van het evangelie, dat stelt dat de toekomstige Johannes de Doper 6 maanden vóór de geboorte van Jezus werd geboren.
 • 12 juli is de dag van de heilige apostelen Petrus en Paulus. Bekend sinds de tijd van het vroege christendom.
 • 18 juli - acquisitie van de overblijfselen van de wonderwerker van heel Rusland, St. Sergius van Radonezh.

In juli viert Rusland ook de Dag van het gezin, de liefde en de trouw, opgericht ter nagedachtenis van Sint-Prins Peter en zijn vrouw Fevronie (08.07.)

Augustus

In de laatste zomermaanden vieren gelovigen twee twaalfde feestdagen, waarvan de data constant zijn:

 • 19 augustus - Transfiguratie van de Heer God en de Redder van Jezus Christus.
 • 28 augustus - Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria, wanneer ze zich de dood van de Maagd Maria herinneren.

In augustus hebben gelovigen een meerdaagse Assumptie vast (17-28.08.). De laatste zomermaanden zijn ook rijk aan dagen waarop de herinnering aan heiligen wordt gevierd.

 • 02.08. - Ilyin's dag. Deze heilige onder orthodoxe christenen wordt als bijzonder vereerd beschouwd, zoals Nicholas de Wonderwerker.
 • 09.08. - De dag van de grote martelaar en genezer Panteleimon, wanneer ze bidden voor alle zieken.
 • 10.08. - Dag van Onze-Lieve-Vrouw van Smolensk.
 • 14.08. - De oorsprong (slijtage) van de eerlijke bomen van het Levengevende Kruis van de Heer. Deze dag wordt ook wel Honey Spas genoemd.

September

In de eerste maand van de herfst merken gelovigen op:

 • 11 september - Onthoofding van Johannes de Doper. Een geweldige ononderbroken vakantie, wanneer ze zich de dood van een heilige herinneren.
 • 21 september - Geboorte van de Heilige Maagd Maria. Opgenomen in het aantal van twaalf datums.
 • 27 september - Verheffing van het Kruis van de Heer.
 • 30 september is de dag van de heiligen van geloof, hoop, liefde en hun materiële Sophia.

Oktober

17 oktober - Voorbede van de Heilige Maagd Maria. Een blijvende datum, die in de volksmond wordt beschouwd als de tijd van de ontmoeting van herfst met winter. Bij Pokrov bidden gelovigen voor voorbede voor vrouwen en voor het huwelijk.

November

 • 4 november - Dag van Onze-Lieve-Vrouw van Kazan. Deze datum werd vastgelegd in de 17e eeuw ter nagedachtenis aan de verdrijving van de Polen uit het Russische land.
 • Dmitrievskaya ouder zaterdag, de dag van herdenking van de overledenen. Volgende zaterdag gevierd voor het feest van St. Grote martelaar Dmitry Solunsky (08.11.). Geïnstalleerd na de strijd op het Kulikovo-veld.
 • 28 november is het begin van de Kerstlening.

December

 • 4 december - Inleiding tot de tempel van de Heilige Maagd Maria. Op deze dag brachten de ouders de drie-jarige Maria naar de tempel om haar leven aan God te heiligen, zoals beloofd, biddend voor conceptie.
 • 13 december is de datum van nagedachtenis van de apostel Andrew de eerste geroepen, tot wie zij bidden voor de verdediging van het vaderland.
 • 19 december is de dag van Nicolas de Wonderwerker, een van de meest gerespecteerde heiligen onder christenen. Het wordt beschouwd als de patroonheilige van zeilers en reizigers.

Laat Een Reactie Achter