Jubileumboeken 2020

De boeken van het jubileum van 2020 zijn een groot pakhuis van buitenlandse en binnenlandse literatuur. Dit omvat romans, romans en korte verhalen. In de meeste gevallen zijn dit werken uit de 20-21 eeuw, die zich onderscheidden door de diepte van de plot, de historische betrouwbaarheid en de relevantie van de opgeworpen problemen.

Buitenlandse literatuur

Literaire werken uit de periode van slechts 20 en de eerste helft van de 21 eeuw onderscheiden zich door een interessante stijl en pittoreske beschrijvingen. De auteurs van de boeken probeerden de lezers niet alleen hun schrijfvaardigheid en vermogen om de sfeer over te brengen te tonen, maar ook om de beelden van de personages kwalitatief te onthullen. De lijst met boeken van jubilea van 2020 bevat de volgende werken:

 • In 2020 wordt het eervolle 120-jarig jubileum gevierd door het beroemde sprookje "The Amazing Wizard of Oz", geschreven door de Amerikaanse schrijver Lymen Frank Baum. Ze praat over een klein meisje uit Kansas, Dorothy en haar hond Toto, wiens huis door een orkaan werd verplaatst naar het magische land van de Munchkins. Het huis valt per ongeluk op de boze heks van het oosten - de heerser van de manchiks, en doodt haar. Dorothy ontmoet de Good Sorceress of the North en geeft haar zilveren schoenen met een kwaadaardige tovenares en adviseert haar om de gele stenen weg naar de Emerald City te volgen, waar de tovenaar van Oz woont. Volgens de tovenares kan hij het meisje helpen terug te keren naar huis. Onderweg ontmoeten de hoofdpersonages vrienden en onthullen de kenmerken van hun personages.
 • In 1900 werd de roman The Crusaders (in sommige edities van The Swordsmen) gepubliceerd, geschreven door Henryk Sienkiewicz, een bekende Poolse schrijver. De duur van de gebeurtenissen in het werk beslaat de periode van 1399 (de dood van koningin Jadwiga) tot 1410 (Slag bij Grunwald). Volgens sommige bronnen schreef Senkevich een roman met als doel het gezag van de Pruisische autoriteiten die de bevordering van Germanisering bevorderen en Polen tijdens de opkomst ervan ondermijnen, te ondermijnen. Het boek zal de lezer tragische liefde, politieke rechtszaken, hoge menselijke ambities en een honger naar macht overbrengen die de persoon belastert.

 • De lijst met boeken van jubilea in 2020 bevat ook een roman van de Franse schrijver Octave Mirbo, "The Maid's Diary". Hij was toen ook een bekende toneelschrijver en journalist. De roman bevat een beschrijving van het leven van een gewone meid, inclusief openhartige opnames. Literair werk werd herhaaldelijk gefilmd door Sovjet- en buitenlandse filmstudio's.
 • In 1905 werd de roman van de beroemde Franse schrijver Jules Verne, Lighthouse aan het einde van de wereld, uitgebracht. Jules Verne schreef het gepresenteerde werk samen met zijn zoon Michel Verne. "Lighthouse at the End of the World" maakt deel uit van de reeks romans "Extraordinary Travels" en vertelt over de gebeurtenissen op het Eiland van de Staten, dat deel uitmaakt van de Tierra del Fuego-archipel.
 • 70 jaar eer worden gevierd in 2020 door Lion, the Witch and the Wardrobe, geschreven door Clive Staples Lewis, een Ierse schrijver, dichter, leraar, wetenschapper en theoloog. Het boek is geschreven in het fantasiegenre en is opgenomen in de 100 beste werken van het tijdschrift "Time", geschreven in het Engels. Momenteel staat het boek bekend om zijn verhalen over het magische land Narnia, waar de hoofdpersonen een kledingkast doorlopen en vele avonturen meemaken.
 • In het midden van de 20e eeuw werd er fantastische literatuur actief ontwikkeld. Dus werd in 1950 de roman van de beroemde Amerikaanse schrijver Ray Douglas Bradbury, Martian Chronicles, gepubliceerd. Het werk is een lijst met verhalen en essays over de gebeurtenissen op Mars in de periode van 1999 tot 2026.

 • Een interessant stuk, Operatie Dark Heart, geschreven door Anthony Schaeffer, een voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier, viert zijn 10e verjaardag. Sheffers herinneringen aan zijn 5 maanden durende dienst in Afghanistan zijn opgenomen in het boek.
 • In 2015 werd de historische roman "The Boy on the Top of the Mountain" gepubliceerd, geschreven door de Ierse schrijver John Boyne, de auteur van het beroemde werk "The Boy in the Striped Pyjamas". De roman vertelt over gebeurtenissen uit de tweede helft van de jaren 30 en de periode van de jaren 40. Het werk werpt het thema van de Tweede Wereldoorlog op.

Binnenlandse literatuur

Binnenlandse auteurs probeerden zich in de periode van 20-21 eeuwen aan te passen aan de realiteit van onze tijd en waardevolle werken te produceren. Velen van hen verdienen niet alleen de aandacht van gewone lezers, maar ook literaire experts. Ze hebben een sfeer, een unieke stijl, de onthulling van de personages en een interessante verhaallijn (en in veel boeken zelfs een paar). De lijst met binnenlandse boeken van jubilea 2020 omvat de volgende werken:

 • In 1910 werd het stuk geschreven door de beroemde Russische schrijver Maxim Gorky "Vass Zheleznov". Literair werk vertelt over de eigenaar van een rederij met een moeilijk lot. Het stuk is geschreven in het genre van de tragedie en onthult het probleem van gezinsverlies, apparaten in de samenleving en andere problemen die zelfs in de moderne wereld relevant zijn.
 • Een eervolle 105e verjaardag wordt gevierd door het boek "De meester uit San Francisco", geschreven door Ivan Alekseevich Bunin, een beroemde Russische schrijver, dichter en Nobelprijswinnaar in de literatuur. Het verhaal is geschreven in de vorm van een gelijkenis en vertelt over de onbeduidendheid van iemands verlangen en het verkrijgen van rijkdom, een hoge positie in de samenleving en macht tegenover de naderende dood.

 • In 1925 werd de beroemde sciencefictionroman "Het hoofd van professor Dowell" geschreven. Het werk heeft een sciencefictiongenre, de auteur is sciencefictionschrijver Alexander Romanovich Belyaev. De roman belicht de techniek van het revitaliseren van het menselijk hoofd door middel van mysterieuze medische experimenten. Naast fantastische informatie onthult literair werk de karakteristieke kenmerken van een persoon: ambitie, verlangen naar macht en gerechtigheid.

 • Het 50-jarig jubileum wordt gevierd door het verhaal van Alexander Melentievich Volkov "Yellow Fog". Dit is het 5e boek in een reeks werken over het magische land. Het eerste boek van de serie is een gratis hervertelling van The Wizard of Oz, maar de daaropvolgende literaire werken van de schrijver hebben weinig te maken met dit universum. Het gepresenteerde verhaal vertelt het verhaal van de betoverende reusachtige Arachne, ondergedompeld voor de gebeurtenissen in een lethargische droom voor veel van haar wreedheden. Ze wil de macht grijpen en verspreidt een giftige gele mist over het hele Sprookjesland. De helden van vroege verhalen werden opgeroepen om de situatie te redden.
 • In 1990 bracht de beroemde Russische schrijver Viktor Pelevin zijn eerste werk uit, "The Recluse and the Six-Toed". Het verhaal is geschreven in de vorm van een satirische gelijkenis en beschrijft de problemen van de moderne samenleving en de staat als geheel.

Frame uit het stuk "The Hermit and the Six-Toed"

 • Het boek 'Tales for Idiots' viert zijn 20e verjaardag - een verzameling verhalen geschreven in het satire-genre door de Russische schrijver Boris Akunin. Het literaire werk bevat beschrijvingen van de problemen van het leven in de moderne samenleving, filmsterren, popsterren en televisie. Het evenement vindt plaats in een alternatieve realiteit, waar er geen sociale omwenteling was in de 20e eeuw, moderne technologieën aanwezig zijn, de Joden de wereldoorlog ontketenden en versloegen, en de Russen een natie van de onderdrukten werden.

Laat Een Reactie Achter