Graad 5 artikelen in 2019-2020

Afstuderen aan de lagere school impliceert de onderdompeling van recente kinderen in een nieuw, voorheen onbekend, onderwijsgebied. Sommige leerkrachten en ouders zelf zeggen dat met de overgang naar de middelste schakel in feite een serieuze training begint. De structuur van de lessen verandert, nieuwe onderwerpen worden toegevoegd en andere vereisten voor de inhoud van de antwoorden worden geïntroduceerd. Tegelijkertijd zijn ouders, met disciplines in de middelste schakel, niet altijd duidelijk. Velen van hen willen weten welke vakken in klas 5 in 2019-2020 en of ze iets ongewoons verwachten in termen van originele innovaties.

De afhankelijkheid van de lijst van disciplines van het curriculum

Na de introductie van het nieuwe FSES-systeem in het schoolsysteem met moeite, maar toch begon een soort van ingebouwd logisch systeem te verschijnen. Door onderwijsinstellingen basiscursussen op federaal niveau te bieden, konden scholen en gymnasiums hun eigen programma's op een meer gestructureerde manier structureren, rekening houdend met de behoeften van het contingent.

Zelfs binnen dezelfde school kunnen verschillende educatieve projecten gericht op het onderwijzen van kinderen met verschillende intellectuele vaardigheden functioneren. Eén programma bevat standaard academische vakken en een geavanceerder programma kan worden gebouwd op een diepgaande studie van deze disciplines.

Interessant! In het bijzonder, in de vorm van een technologieles, bakken sommige kinderen nog beignets en verbranden items, terwijl anderen pc-systeemeenheden verzamelen of zich bezighouden met robotica.

De afgelopen jaren werd de school ook gekenmerkt door het volledige gebruik van het variabele deel van het curriculum, dat eerder door dezelfde verplichte vakken werd geïmplementeerd. Nu hebben onderwijsinstellingen de voordelen van deze mogelijkheid op prijs gesteld en gebruiken ze deze naar behoefte.

Variabele en verplichte onderdelen van het curriculum

De structurele componenten van het basisplan zijn al vaak gezegd. In feite is deze informatie relevanter voor leraren en het leiderschap van een onderwijsinstelling, en ouders zullen gewoon het door de school gekozen systeem moeten accepteren. Tegelijkertijd zijn er nog steeds scholen die niet nadenken over welke vakken ze moeten kiezen voor het aanvullende programma van hun variabele component. Ze vullen deze 10% gewoon met die verplichte vakken, en presenteren ze als een extra "diepte" van studie.

De moeite waard om te weten! De onderwijsinstelling moet niet alleen rekening houden met alle onderdelen van het curriculum, maar ook voldoen aan de vereisten voor het naleven van de maximaal toelaatbare belasting. Met name met een 5-daagse schoolweek kunnen kinderen niet meer dan 980 lessen per jaar krijgen. Als de school zes dagen oefent, is de belasting iets meer - 1085 uur per jaar.

Dit hangt samen met het feit dat sommige kinderen in de 5e klas studie geografie al gekoppeld aan biologie, terwijl anderen dat niet doen. Hetzelfde kan gezegd worden over vele disciplines die dit jaar zijn geïntroduceerd. Vergeet niet dat er een verplichte 'ruggengraat' is van vakken die in alle scholen van het land zijn onderzocht. Een onderwijsinstelling moet ervoor zorgen dat dergelijke lessen worden gegeven, ongeacht hun eigen schoolprojecten.

De lijst met verplichte disciplines in klas 5

Volgens de federale invariante component moeten scholen een minimumlijst van disciplines onderwijzen, en dit in een specifiek volume. Bovendien wordt geen rekening gehouden met de nationale kenmerken van de regio's van het land. Ongeacht de regio en andere criteria moeten 11 educatieve disciplines op de school worden onderwezen.

De lijst met lessen met het aantal vereiste uren per week is als volgt:

 1. Wiskunde - 5 Ph.D.
 2. Russische taal - 5 uur
 3. Inyaz - 3 uur
 4. Lichamelijke opvoeding - 3 uur
 5. Literatuur - 3 Ph.D.
 6. Geschiedenis - 2 uur
 7. Aardrijkskunde, muziek, schone kunsten, technologie en levensveiligheid - 1 Ph.D.

Daarom kunt u het minimumaantal lessen berekenen dat is vastgelegd voor verplichte federale vakken. Op basis van de onderstaande gegevens kan worden begrepen dat het invariante deel van de nationale onderwijscomponent al 27 lessen per week omvat. Tegelijkertijd moet men de nationaal-regionale component en het vermogen van de school om zijn aanvullende disciplines in te voeren niet vergeten.

Dergelijke mogelijkheden bieden ruimte voor mogelijke wijzigingen in de lijst met items. Andere vakken worden toegevoegd aan verplichte disciplines. Dit wordt vooral uitgesproken in regio's met een eigen nationale taal die verschilt van het Russisch.

Mogelijke wijzigingen in de lijst met items

Zoals hierboven vermeld, is het in Rusland toegestaan ​​om extra disciplines in het schoolcurriculum te introduceren. Bovendien kunnen dergelijke vakken geen vervanging zijn voor basislessen, die zonder uitzondering verplicht zijn voor alle Russische scholen.

Het meest opvallende voorbeeld van extra discipline is dezelfde moedertaal, bestudeerd in verschillende regio's van het land samen met Russisch. Tegelijkertijd heeft de school het recht om de percentages van de nationaal-regionale component exclusief voor de studie van moedertaal te verspreiden of een ander aanvullend vak te introduceren. Een dergelijke discipline kan de geschiedenis van het geboorteland zijn, en de MHC-subsectie met betrekking tot creatieve mensen in een bepaalde regio, en zelfs door mensen toegepaste klassen die specifieke arbeidsvaardigheden kenmerken.

Onder variabele disciplines zijn er vrij vertrouwd:

 1. Biology.
 2. Lokale geschiedenis.
 3. Sociale studies.
 4. Maatschappijleer.
 5. De tweede vreemde taal.

Velen maken echter geen gebruik van de mogelijkheid om extra disciplines in te voeren. Bovendien maken veel scholen zich zorgen over de invoering van collegegeld, dus ze proberen geen extra lessen te geven en proberen de financiële lasten voor ouders te minimaliseren.

Informatie over betaalde artikelen

Over de invoering van betaling voor een aantal serieuze schoolvakken is er al enkele jaren gepraat. Het is wel verstaan ​​dat ze een minimum aan vrije vakken zullen verlaten in de geest van de Russische taal, wiskunde en lichamelijke opvoeding met biologie. Alle andere disciplines worden optioneel betaald en er zijn zelfs versies die u niet kunt weigeren.

Het is de moeite waard te weten dat het project nog steeds relevant is, maar alleen de uitvoering ervan is verre van wat ouders en leraren hebben bedacht. Aanvankelijk de impliciete introductie van aanvullende diepgaande lessen in natuurkunde, scheikunde, algebra in de optionele modus. De rest van de kinderen zal nog steeds al deze disciplines worden onderwezen, maar alleen in de basisversie.

Deze situatie hangt niet alleen samen met de wens om betaalde disciplines te introduceren, maar ook met de steeds toenemende educatieve belasting. En hoewel dit nog steeds slechts een project is en geen werkende versie van de volgende onderwijshervormingen, hangt het aantal vakken dat kinderen zullen studeren af ​​van de school, omdat hulpdisciplines van de regionale component kunnen ook worden toegevoegd aan de lijst met verplichte.

Items in klasse 5 in 2019-2020 tot nu toe gaat niemand radicaal veranderen. Bij de ouders bekende vakgebieden wachten op de kinderen, hoewel schoolkinderen zelf zullen beseffen dat zij via de middelste schakel hun studie serieuzer moeten nemen. Bovendien moeten moderne kinderen nu nadenken over hun toekomstige beroep en van tevoren dieper in de noodzakelijke disciplines duiken.

Gerelateerde vermeldingen:

Bekijk de video: ABRSM Piano 2019-2020 Grade 5 Sheet Music Complete (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter