Hypotheek in 2020

Dankzij hypothecaire leningen konden veel Russen hun eigen woning kopen, hoewel ze extra geld uitgeven via rentebetalingen. Tegelijkertijd kunnen sommige burgers nog steeds geen appartement op krediet nemen vanwege de exorbitante rentevoet. De autoriteiten hebben toegezegd deze situatie recht te zullen zetten en spreken van een tariefverlaging voor meerdere jaren. Het moet nog duidelijk zijn wat de hypotheek in 2020 zal zijn en of het de moeite waard is om te wachten op de implementatie van Europese normen.

Huidige hypotheeksituatie

Voor een aantal burgers is het aflossen van hypotheken een normale routine geworden. Mensen leven en betalen stilletjes maandelijkse kosten, wetende dat vroeg of laat hun woning hun eigendom wordt. Bovendien is het bedrag van de hypotheeklasten vaak vergelijkbaar met de betaling van een gehuurd klein appartement. Daarom zijn veel mensen niet langer bang om dergelijke verplichtingen aan te gaan, maar de beslissing wordt genomen door banken op basis van documentaire in plaats van feitelijke solvabiliteit.

Interessant om te weten! Aangenomen wordt dat de hypotheekrente voor gewone leners al vanaf de tweede helft van 2020 ongeveer 8-9% zal bedragen. De voorkeurscategorieën van de lening zullen nog voordeliger kosten.

De huidige hypotheekrente is verre van de tarieven die in de ontwikkelde landen van de wereld worden gehanteerd. Als u Gazprombank als voorbeeld neemt, kunt u zien dat het begin 2019 tarieven bood in de regio van 9,7-10,5% voor verschillende soorten leners. Zelfs voor herfinanciering bood de bank geen 9 procent, maar stopte bij 9,5%.

VTB's andere grootste bank in het land vertoont ook geen bijzonder lage tarieven voor gewone niet-preferentiële leners. Tarieven beginnen bij 9,7%, hoewel deze bank vanaf april 2019 van plan is om een ​​ongelooflijk genereus programma voor grote gezinnen te lanceren. Onder alle voorwaarden kunnen dergelijke gezinnen een hypotheek krijgen van een bescheiden 5 procent.

Anders is het Russische hypotheekstelsel niet erg stabiel en genereus in termen van de tarieven die voor de meeste beschikbaar zijn. In de tussentijd zijn banken terughoudend om hypotheken zelfs te herfinancieren, waardoor ze economische voorwaarden alleen bieden aan diegenen die eerder een ideale betalingsgeschiedenis hadden. Voor het overige constateren economen een gestage toename van het volume van vroegtijdige betalingen op hypotheek- en andere kredietverplichtingen.

Hypotheekplannen van de overheid

Onlangs zei Alexei Moiseev, de vice-minister van Financiën, dat als onderdeel van de presidentiële besluiten van mei veel werk moet worden verricht, gecompliceerd door de huidige economische situatie. Het huidige volume van hypothecaire leningen moet meer dan 2 keer toenemen. Volgens decreten is een volume van 6,2 biljoen roebel vereist, terwijl de huidige slechts 3 biljoen is.

Tegelijkertijd veranderde de Bank of Russia onlangs haar basisrente en verhoogde deze naar 7,75%, wat rechtstreeks van invloed was op de hypotheekmarkt. Dit was duidelijk zichtbaar tegen de rentetarieven van VTB en Sberbank - ze waren beiden genoodzaakt de rentetarieven voor woningen te verhogen.

De moeite waard om te weten! Nikita Maslennikov, die aan het hoofd staat van de economische en financiële ruimte aan het Instituut voor Hedendaagse Ontwikkeling, merkt op dat in 2018 de totale kredietschuld van de Russische bevolking aanzienlijk is toegenomen. De totale civiele schuld steeg met 20%. Aan het begin van 2019 waren Russen meer dan 15 biljoen roebel verschuldigd aan banken met verschillende leningprogramma's.

Na deze schattingen kan worden begrepen dat mensen meer kredietgeld begonnen uit te geven, met name de reden kan worden geassocieerd met stijgende prijzen bij afwezigheid van hogere lonen. Tegelijkertijd zullen degenen die geen woning hebben toch gedwongen worden om een ​​hypotheek te krijgen.

Dit is consistent met de plannen van de overheid, die het volume van de verstrekte hypotheken wil vergroten. Ambtenaren begrijpen ook dat het op deze manier mogelijk zal zijn om het aantal burgers dat geen eigen woning heeft te verminderen. Theoretisch kan dit worden bereikt als banken meer bereid zijn leningen te verstrekken zonder aanbetaling. Dit zal burgers aanmoedigen om te stoppen met betalen voor huurwoningen en hun eigen appartement te kopen.

Veel mensen begrijpen echter de manipulatie van banken met verschillende soorten woningen niet. Voor sommige burgers is de secundaire geschikt voor zijn bescheidenere prijs, terwijl anderen nieuwe woningen nodig hebben, maar voor beide is de omvang van de rente belangrijk. Bij banken duurt het lang om de nuances en "onderstromen" van een hypotheekaanbieding te begrijpen.

Los daarvan is het vermeldenswaard dat de huidige rente niet bijdraagt ​​aan het realiseren van overheidsplannen om het volume van hypothecaire leningen te vergroten. Mensen zijn eenvoudigweg niet in staat om een ​​dergelijk bedrag te betalen, omdat in de eerste jaren bijna het gehele bedrag van de maandelijkse bijdrage rente betaalt en het hoofdbedrag praktisch niet daalt.

Verschillende voorspellingen voor hypotheekrente

Het adviesbureau PF Capital, vertegenwoordigd door Yevgeny Nadorshin, suggereert dat de huidige acties van de Centrale Bank de uitvoering van overheidsplannen belemmeren. Commerciële structuren worden gedwongen om op nieuwe omstandigheden te reageren door de rentetarieven te verhogen, hoewel het volume van de verstrekte woningkredieten moet worden verhoogd.

De bovengenoemde Maslennikov merkt ook op dat de loongroei zelfs met een gunstige voorspelling naar verwachting ongeveer 2% zal bedragen. Bovendien is dit slechts een gedeeltelijke compensatie voor inflatie, d.w.z. er is geen echte toename van het inkomen voorzien. Als u rekening houdt met de waarschijnlijke hoge inflatie en hogere rentetarieven van de Centrale Bank, zal het moeilijker zijn om het plan te bereiken.

Volgens Maslennikov moeten daarom aan verschillende voorwaarden worden voldaan om energieplannen te bereiken:

  1. Minimaliseer de rentetarieven van de centrale bank.
  2. Om inflatie in de regio van 4% te waarborgen in 2020.
  3. Creëer de voorwaarden voor echte groei van het inkomen van Russen.

De heer Gref zei dat de hypotheek in Sberbank en dus concurrerend is, hoewel het beter zou zijn om de bestaande tarieven te verlagen. Het hoofd van de Veiligheidsraad suggereerde ook dat de tarieven tegen eind 2019 waarschijnlijk niet veel zullen dalen. Met betrekking tot 2020 spreekt de Duitse Gref dubbelzinnig, maar geeft toe dat 9 of zelfs 8% redelijk haalbaar is, vooral als de Centrale Bank deelneemt aan het proces van renteverlaging.

Mikhail Khazin, voorzitter van de Economic Research Foundation, twijfelt over de mogelijkheid van marktimplementatie van wat de regering heeft gepland. Hij suggereert dat het bereiken van de nodige volumes zonder overheidsingrijpen onmogelijk is. De heer Khazin gelooft dat de situatie kan worden gecorrigeerd door rentetarieven te subsidiëren, waardoor het mogelijk wordt de tarieven voor directe ontvangers van hypothecaire leningen te verlagen.

De eerder genoemde Eugene Nadorshin spreekt een negatieve mening uit over een dergelijke stimulering van woningkredieten. Naar zijn mening zal het gebruik van forceren in deze omgeving door het aantrekken van administratieve middelen ondubbelzinnig leiden tot een toename van uitgegeven hypotheken en een afname van het aantal Russen die geen eigen woning bezitten. Tegelijkertijd zal het risico op een interne crisis van het Amerikaanse type toenemen.

Anderzijds is het benodigde bedrag aan verstrekte woningkredieten al aangekondigd, wat staats- en handelsstructuren zou moeten motiveren. Waarschijnlijk is het nodig om die fijne lijn te vinden die burgers en banken zelf helpt om "wederzijds begrip" te vinden door gerichte donaties, verschillende sociale programma's, enz.

Het blijft wachten op het laatste nieuws over deze kwestie om te begrijpen welke van de voorspellingen het meest waarschijnlijk is. Bovendien heeft de bevolking ook een eigen mening over deze kwestie en deze wijkt sterk af van de veronderstellingen van economen op verschillende niveaus.

Voorspelling van mensen over de grootte van interesse

Velen geloven niet dat er in Rusland de komende jaren waarschijnlijk een materiële daling van de hypotheekrente zal zijn. Deze mening is vooral kenmerkend voor degenen die al hypotheekverplichtingen betalen. In ieder geval zullen banken niet beginnen met het verlagen van de tarieven voor bestaande leningen. Daarom zullen bestaande leners, zelfs met lagere tarieven, moeten proberen te herfinancieren bij een andere financiële instelling.

Om te begrijpen hoeveel het rendabeler is om een ​​schuld terug te betalen in geval van een afname van de rente op leningen, gebruiken velen de hypotheekcalculator van hun bank om te begrijpen hoeveel het winstgevender is om een ​​schuld terug te betalen in het geval van een afname van de rente op leningen. Met een verlaging van de tarieven in 2020, zullen mensen zoeken naar afwikkelingsgegevens van andere financiële instellingen die klaar zijn om schulden voor huisvesting te herfinancieren.

Voor het overige is de voorspelling van gewone burgers meestal teleurstellend - als de tarieven dalen, zullen deze onbeduidend zijn, maar banken zullen dit compenseren door enkele andere voorwaarden, die een extra betaling impliceren. Hoewel sommige mensen nog steeds geloven dat het banksysteem in de Russische Federatie stabieler wordt, vergelijkbaar met het Europese, is het nog niet in staat om de typische omstandigheden te bieden voor ontwikkelde landen met een relatief stabiele economie.

Waarschuwing! Mensen zijn ervan overtuigd dat als er een verlaging van de tarieven op leningen van welke aard dan ook is, alle financiële instellingen automatisch gedwongen worden om de betaling van rente op deposito's te verlagen. Daarom volgen burgers nu zorgvuldig de huidige trends om het probleem tijdig op te lossen met het toekomstige lot van hun eigen besparingen.

Veel Russen zouden blij zijn als ze de voorwaarden voor hypothecaire leningen zouden verzachten. Slechts een klein percentage burgers kan sparen voor een appartement, maar slechts enkelen kunnen meteen een woning kopen. Tegelijkertijd maakt het niet uit hoe u uw uitgaven moet berekenen om te besparen op een toekomstige aankoop van woningen, omdat de inkomsten van Russische burgers soms vrij bescheiden zijn en het appartement wordt verhuurd, waardoor u bijna geen geld kunt besparen.

Wat voor soort hypotheek in 2020 zal zijn, is nog niet zeker, te veel factoren kunnen de situatie beïnvloeden. Nu is één ding duidelijk, dat vanaf medio 2020 ten minste een lichte rentedaling bij verschillende banken wordt verwacht. Wacht niet hypotheek op 6 procentzal het Russische banksysteem dit niveau in de nabije toekomst zeker niet bereiken. Dit kan echter in de verre toekomst zijn.

Gerelateerde artikelen:

Bekijk de video: Wat doet de huizenmarkt de komende 20 jaar? (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter