Gouden bal 2020

Wanneer en waar de 10e Golden Ball 2020-ceremonie zal plaatsvinden, en vooral - wie de gelukkige eigenaar van het gekoesterde beeldje wordt - zullen we dit alles leren in het onderstaande materiaal.

Golden Ball: ceremoniegeschiedenis en actuele voetbalstatistieken in de tabel

In 2020 zullen alle voetbalfans in Europa en de rest van de wereld ambitieus naar de 10e ceremonie van de toekenning van de ZM kijken, en tegelijkertijd - naar de 64e ceremonie in de geschiedenis van deze prijs. Het ding is dat de meest prestigieuze individuele prijs in het moderne voetbal werd vastgesteld in 2010 door de fusie van de projecten "FIFA Player of the Year" en "France Ball Golden Ball" - twin awards gebaseerd op hetzelfde concept. Sinds 1956 zijn de regels en voorwaarden voor het dienen van het beeld herhaaldelijk veranderd. Het enige item dat voor onze tijd ongewijzigd is gebleven, is de traditie om de prijs uit te reiken aan de slimste en meest opvallende speler ter wereld.

Het initiatief voor de oprichting van ZM is van Gabriel Ano, de hoofdredacteur van de populaire Europese sportpublicatie "France Football". Hij was de eerste onder zijn collega's die een grootschalig nationaal onderzoek onder voetbalcoaches, journalisten en gewone fans van deze sport uitvoerde om de beste speler in de Oude Wereld te bepalen.

De eerste in de geschiedenis van de ceremonie, de eigenaar van de Golden Ball was Brit Stanley Matthews, die de kleuren van de Engelse professionele club Blackpool verdedigde. Het is opmerkelijk dat in de eerste jaren van het bestaan ​​van het project het stemmen binnen het kader ervan uitsluitend werd uitgevoerd voor spelers van Europese afkomst die deelnamen aan de respectieve reguliere kampioenschappen. Zo kregen veel grandees uit Latijns-Amerika de mogelijkheid om te strijden voor de prijs.

Sinds 1956 zijn vertegenwoordigers van Portugese, Spaanse, Nederlandse, Britse, Tsjechische, Italiaanse, Sovjet- en andere Europese elite voetbalkampioenschappen eigenaar geworden van het Golden Ball-beeldje, waaronder sternamen als Eusebio, Bobby Charlton, Johan Cruijff, Franz Beckenbauer, Michel Platini, Ruud Gullit, Marco van Basten, Lothar Matteus, Roberto Baggio, Zinedine Zidane, Rivaldo, Oleg Blokhin en Lev Yashin.

In 1995, toen de presentatie van de Gouden Bal een evenement was op een intercontinentale schaal, werd de prijs ontvangen door een speler van het Zwarte Continent - Liberian George Weah. In het verleden was de spits van "Milaan" tot op de dag van vandaag de enige vertegenwoordiger van Afrika, die de meest prestigieuze individuele trofee van de FIFA ontving.

In 1997 was de winnaar van de prijs de Braziliaanse Ronaldo Luis Nazario di Lima (abbr. Ronaldo). Forward Milan Inter werd de beste voetballer ter wereld in 2002, sprekend als onderdeel van Real Madrid.

In totaal werden de volgende personen houder van de status van de beste voetballer in Europa en de wereld. De tabel met houders van de ZM-prijs voor de afgelopen 18 jaar is als volgt:

jaarVoetballerclub
2000Luis Figo (Portugal)Barcelona, ​​Real Madrid (Madrid)
2001Michael Owen (Engeland)"Liverpool"
2002Ronaldo (Brazilië)Inter (Milaan), Liverpool
2003Pavel Nedved (Tsjechië)"Juventus"
2004Andrey Shevchenko (Oekraïne)"Milan"
2005Ronaldinho (Brazilië)"Barcelona"
2006Fabio Cannavaro (Italië)Juventus, Real Madrid (Madrid)
2007Kaka (Brazilië)"Milan"
2008Cristiano Ronaldo (Portugal)Real Madrid
2009-2012Lion Messi (Argentinië)"Barcelona"
2013-2014Cristiano RonaldoReal Madrid
2015Lion Messi (Argentinië)"Barcelona"
2016-2017Cristiano RonaldoReal Madrid
2018Luka Modrić (Kroatië)Real Madrid

In 2007 heeft de FIFA opnieuw ingrijpende wijzigingen aangebracht in de regelgeving van de ZM. De innovaties die in werking zijn getreden, maakten het mogelijk om als beste voetballer een vertegenwoordiger van absoluut elke club op de planeet te kiezen, ongeacht de nationaliteit. In verband met de aangenomen innovaties werd het aantal journalisten (van 52 tot 96) dat rechtstreeks deelnam aan de stemming voor de ene of de andere kandidaat verhoogd.

Het is de moeite waard om een ​​bepaald patroon op te merken, dat duidelijk zichtbaar is in de geschiedenis van de ceremonie. In de overgrote meerderheid van de gevallen werden de spelers van de aanvalslijn de eigenaren van de Golden Ball. De uitzonderingen in dit verband zijn verdedigers Franz Beckenbauer (1972, 1976), Matthias Zammer (1996), Lothar Matteus (1990), Cannavaro (2006) en de legendarische doelman van de Moscow Dynamo en het USSR-team - Lev Yashin (1963).

Legendarische Golden Ball-winnaars: welke van de groten van het wereldvoetbal heeft de stemming meer dan 2 keer gewonnen?

Gedurende de lange geschiedenis van de Golden Ball-ceremonie werden slechts vijf voetballers eigenaar van de felbegeerde prijs, waarvan de namen bekend zijn bij elke fan van dit populaire spel. De recordhouders zijn: Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), Michel Platini (1982 - 1985), Marco van Bastin (1988, 1989, 1992), Cristiano Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) en Lionel Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015).

In het laatste decennium zijn de enige leiders in het aantal gewonnen trofeeën de Portugese Cristiano Ronaldo (Real Madrid (Madrid), Juventus) en de Argentijnse Lionel Messi (Barcelona). In totaal zijn er in het gegevensvak van deze voetbalspelers 10 Golden Goals (elk vijf).

Over het algemeen hebben deze aanvallers bijna alle mogelijke hoogten in het moderne voetbal bereikt. Beide spelmakers werden kampioen van de reguliere en continentale kampioenschappen, waaronder de Cup of South America (Messi), de European Cup (Ronaldo) en de Champions League. De enige trofee die nog ontbreekt in het grote klassement is de Wereldbeker. Misschien is de laatste kans om deze prestigieuze trofee voor fervente concurrenten te winnen, de Wereldbeker 2022, die in Qatar wordt gehouden.

De belangrijkste kanshebbers voor de Golden Ball 2020: de mening van bookmakers

Momenteel zijn veel voetbalfans geïnteresseerd in: "Wie, naast Ronaldo, Messi en een paar erkende grandees, kunnen interveniëren in de strijd voor het recht om de Gouden Bal te bezitten?" De bookmakers, die al voorspellingen doen over de resultaten van de komende ceremonie, geven een gemotiveerd antwoord op deze vraag. Volgens hen zijn de meest waarschijnlijke concurrenten van Ronaldo en Messiah in de race voor de individuele FIFA-trofee misschien wel vertegenwoordigers van de Franse en Engelse kampioenschappen. Allereerst is dit een rijzende "ster" A . L - verdediger van "Liverpool" Virgil van Dijk in het voordeel van de talentvolle Nederlander zeggen twee factoren: de progressieve prestaties en bookmakers factoren die elke dag worden steeds meer en meer aantrekkelijk voor de weddenschappen.

De uit Camelië afkomstige Fransman Kilian Mbappé kan ook een van de top drie stemfavorieten zijn. En daarvoor heeft hij alles wat nodig is: de titels van de kampioen van Frankrijk (als onderdeel van PSG) en de titel van wereldkampioen in 2018. Bovendien demonstreert de jonge spits consequent een levendig en, belangrijker, productief spel in het kader van het meest prestigieuze clubtoernooi in Europa - de Champions League.

Wat betreft de laatste eigenaar van de Gouden Bal op dit moment - Luka Modric, evalueren bookmakers zijn kansen om de stemming te hoog te houden niet. Na een levendige prestatie op het wereldkampioenschap in Rusland en een briljant gehouden seizoen 2017-2018 in Real Madrid, vertraagde de Kroatisch merkbaar. De "onbalans" van een voetballer is ook zichtbaar op het voetbalveld. Ondanks dit hebben de 'beuken' echter geen haast om 'korting te geven', en blijven geloven dat Modric in staat zal zijn om zijn beste spel te herstellen en te laten zien in het seizoen 2019-2020.

Een andere potentiële mededinger voor de ceremonie is de Senegalese Liverpool-middenvelder Salio Mane. De belangrijkste troeven van deze voetballer zijn zijn "stabiliteit" en hoge efficiëntie in de prestaties in de Engelse Premier League. In het geval van succesvolle omstandigheden voor een voetbalspeler, "profeteren" bookmakers Mane een plaats in de TOP-3 van de beste voetbalspelers ter wereld.

Drie leiders in de race voor ZM 2020: wie ontvangt de prijs volgens voetbaldeskundigen?

"Lionel de Messias is terug!" - Dit zijn de krantenkoppen die tegenwoordig vol staan ​​met veel voetbalpublicaties in Europa. En eerlijk gezegd zijn ze gerechtvaardigd. Het belangrijkste voordeel van de Argentijnse 'ster' ten opzichte van zijn naaste concurrenten is het 'nut' en de prestaties. Meervoudig kampioen van Spanje in het Catalaanse "Barcelona" bracht een geweldig seizoen door, niet alleen in het reguliere seizoen, maar ook in de internationale arena. Het is voldoende om de prestaties van de voetballer in de Champions League 2018-2019 te vermelden. In tien wedstrijden die als onderdeel van het toernooi werden gehouden, scoorde hij 12 doelpunten, voor zulke "doelpunten" als Cristiano Ronaldo (Juventus), Mussa Marega (Porto) "), Dusan Tadic (Ajax) en Sergio Aguero (Manchester City).

Sluiten van de TOP-3-aanvragers voor de "FIFA Golden Ball" - 2020, allemaal Ronaldo van "Juventus" en de Pool Robert Lewandowski, die speelt voor "Bavaria" in München. Als deelname aan de Portugese nominatie wordt verwacht, is twijfel over de opname van de laatste aanvrager in de lijst met favorieten van veel fans. De resultaten van de spits van de Duitse club zijn vrij bescheiden. Als Lewandowski in de Bundesliga een min of meer stabiele game laat zien, dan zijn in de Europese arena zijn indicatoren, op zijn zachtst gezegd, "zwak". Desalniettemin wordt het succes van de Poolse spits in de aanstaande Golden Ball-prijsuitreiking door experts hoog ingeschat.

Wanneer en waar vindt de Golden Ball-ceremonie in 2020 plaats?

Volgens de FIFA-persdienst zal het evenement begin - midden december 2020 worden gehouden. De locatie van de ceremonie is momenteel niet bekendgemaakt, maar volgens voorlopige gegevens zal deze in Zwitserland worden georganiseerd.

Bekijk de video: ELFTAL TOP TALENTEN: 'Toekomstige Ballon D'or Winnaars In 1 Team!' (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter