Social Worker Day 2020

Zoals je al uit de titel hebt begrepen, zal het artikel de Dag van de maatschappelijk werker bespreken, die in 2020 wordt gevierd. Dus alle mensen leven in de samenleving, maar niet iedereen is inherent aan het verlangen om voor anderen te zorgen. Slechts een klein deel van de burgers heeft zulke vriendelijke harten dat ze in de sociale sfeer gaan werken. Voor een klein salaris staan ​​deze activisten klaar om iedereen in nood te helpen: grootouders, kinderen en mensen met een handicap. Het meest humane beroep ter wereld wordt een maatschappelijk werker genoemd en een persoonlijke dag op de kalender is eraan gewijd. In 2020 wordt deze jonge vakantie pas voor de 20e keer gevierd!

Wanneer zal maatschappelijk werkdag in 2020 zijn

Als we deze vakantie vergelijken met andere vieringen, kunnen we zeggen dat het vrij jong is. Het bevel van de president om State Social Workers Day in te stellen werd in 2000 ondertekend en sindsdien zijn twee decennia verstreken. Bij het kiezen van een vakantiedatum werden ze geleid door het principe van symboliek, waardoor 8 juni een officiële viering werd. Acht ziet er als een teken van oneindigheid mooi uit en suggereert gedachten over de onschendbaarheid van het humanisme. Beroepsdatum wordt jaarlijks gevierd, en altijd in één nummer.

In 2020 wordt Social Worker Day op maandag 8 juni in Rusland gevierd.

De Russen besloten, net als andere nationaliteiten, een aparte dag te wijden aan werknemers in de publieke sfeer. Dit plechtige evenement valt op 8 juni en heeft de verplichte attributen en langdurige tradities.

Over de geschiedenis van de vakantie

Het is een algemene misvatting om Social Worker's Day alleen als een prioriteit te beschouwen voor diegenen in wiens werkboek de vermelding met dezelfde naam staat. Maar niet alleen mensen die helpen in het dagelijks leven zijn felicitaties waard. Veel goedhartige jongens en meisjes, vrouwen en mannen bieden vrijwillige hulp in verschillende internaten, cateringfaciliteiten, hospices en andere liefdadigheidsinstellingen. Allen die lagen van de bevolking in een onbeschermde positie helpen, zijn werknemers van speciale centra - al deze burgers worden gezamenlijk maatschappelijk werkers genoemd. Zelfs degenen die in het ministerie van Arbeid dienen, lossen sociale problemen op, accepteren ook woorden van dankbaarheid. Op 8 juni begon de vakantie niet toevallig te worden gevierd, op deze dag, 200 jaar geleden, werd het eerste hofje geopend.

Sinds 1701 werden in het hele land speciale huizen geopend, prototypes van moderne schuilplaatsen. Aanvankelijk werden ze geopend op basis van kerken en gouverneurshuizen, later - in kerkgemeenschappen. Deze liefdadigheidsinstellingen werden bewoond door mensen met een legerranglijst, maar gewond, gewond of kreupel, evenals gepensioneerde veteranen. In de loop der jaren is deze vorm van sociale steun herhaaldelijk veranderd en vaak zijn er ideeën om de opvang volledig te sluiten. Maar maatschappelijk werkers uit die tijd wisten de autoriteiten te overtuigen van de noodzaak van deze huizen.

De sleutelfunctie van het hofje werd beschouwd als hulp aan die burgers die niet zelf kunnen zorgen, zichzelf niet kunnen onderhouden. Gebaseerd op de eeuwenoude ervaring van hun voorouders, blijven moderne hulpcentra oprecht mensen helpen die in vitale nood zijn.

Zoals opgemerkt in Rusland

De staat staat op een fundament dat de sociale sfeer wordt genoemd. Hoe beter de geleverde diensten, hoe welvarender de burgers zullen zijn. Dit betekent dat het land zal bloeien, het niveau van de economie zal stijgen. Daarom wordt de vakantie zo belangrijk voor iedereen: vrijwilligers, sociologen en verzorgers. Op 8 juni beschouwen werknemers en ministeries van arbeid een professionele dag voor zichzelf. Alle Russische regio's vieren deze dag ongeveer hetzelfde, en het plechtige deel valt samen. Allereerst spreken ministers en leiders van de administratie alle maatschappelijk werkers felicitaties toe, waarna de managers de werknemers bedanken. Het is gebruikelijk om af te studeren, diploma's te geven, geldprijzen uit te geven.

Traditioneel, na officiële optredens, volgt een concert, gevolgd door een banket. Zoals de helden van de gelegenheid toegeven, verwarmen de woorden van hun afdelingen, dat wil zeggen burgers met een laag inkomen, mensen met een handicap, kinderen en gepensioneerden het meest hun ziel.

Vieren in andere landen

Het humanismefestival vindt niet alleen in de Russische Federatie plaats en veel Russische buren hebben soortgelijke evenementen. GOS vieren "Dag van de werknemers van het socialezekerheidsstelsel". In Kazachstan valt de feestdatum op de laatste zondag van oktober en vieren Oekraïners in november, op de eerste zondag (in november 2020 - 1 november). Trouwens, in Oekraïne verscheen de dag van sociale activisten in 1999, een jaar eerder dan Rusland. Armenië richtte het evenement op 4 november op en Wit-Rusland op 5 januari.

Niet alleen de staat, maar ook internationale vieringen zijn gewijd aan sociale bescherming, en aan degenen die er klaar voor zijn. De VN ondersteunt verschillende dagen, een daarvan is de Werelddag voor sociale rechtvaardigheid (20 februari) en de tweede is gewijd aan openbaar werk, gevierd op 17 maart. De kerntaken van de nieuwe feestdagen zijn de strijd tegen armoede, de gelijkstelling van de rechten van mannen en vrouwen en de verbetering van de sociale zekerheid.

Zie een mooie felicitatie op Social Worker Day 2020:

Bekijk de video: Day in a Life Vlog. Black Social Worker (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter