Registratie van ziekteverlof in 2020: innovaties en bedragen van betalingen

Ondanks het feit dat de papieren versie van de invaliditeitsbladen nog niet is geannuleerd, in verband met federale wet nr. 86-ФЗ die in 2017 werd aangenomen, en wijzigingen in wet nr. 225-ФЗ, schakelen meer en meer bedrijven over naar digitaal beheer van ziekteverlof sinds het begin van 2019. (afgekort als ELN).

Innovaties in de berekening van de compensatie in 2019-2020

Innovaties hebben iedereen getroffen, ongeacht of papier of digitale media wordt gebruikt om ziekteverlof op te stellen.

Met een verhoging van het minimumloon in 2019 tot 11.280 roebel nam ook het niveau van het jaarinkomen van de werknemer toe, wat leidde tot een toename van de maximale ziekteverlofbetalingen. Nu variëren betalingen van 370 roebel per dag tot 2.150 roebel per dag.

Op dit moment hebben werkgevers de keuze: houd LN zoals voorheen op papier of schakel over naar ELN. Ze moeten het personeel echter informeren over de mogelijkheid om de vorm van ziekteverlof in 2020 te kiezen. En in gevallen waarin het bedrijf om technische redenen de elektronische vorm van persoonlijk inkomen niet kan gebruiken, kan de werkgever alleen vertrouwen op de loyaliteit van zijn werknemers en hun bereidheid om ziekteverlof voorlopig op papier te houden.

Scheiding van ELN-betalingen

Dankzij digitalisering is het mogelijk geworden om de verwerkingstijd van ziekteverzuim te verkorten en het proces van het verwerken van betalingen te versnellen. Met de introductie van ELN verdween de noodzaak voor het handmatig vullen van papieren vellen met een handicap, evenals hun opslag.

Sinds begin 2019 is in meer dan vijftig regio's van Rusland een testversie van het ELN-onderhoudsproject geïmplementeerd, dat helpt om van een geloofwaardige betalingsregeling naar een directe overschakeling over te schakelen. Dit project voorziet in de betaling van voordelen rechtstreeks aan de werknemer door de FSS.

Als de werknemer direct ziek is, wordt het ziekteverlof in 2019-2020 in fasen betaald:

  • De eerste drie ziektedagen worden betaald door de werkgeversmaatschappij, alle volgende ziektedagen vanaf de vierde worden betaald door het sociale verzekeringsfonds.
  • Als familieleden van een werknemer ziek worden of er zich een arbeidsongeval voordoet, evenals in geval van beroepsziekten, worden alle betalingen voor ID volledig betaald door het Sociaal Verzekeringsfonds voor de gehele periode van arbeidsongeschiktheid.

Als het werkgeversbedrijf weigert deel te nemen aan het programma voor rechtstreekse betalingen, is het verplicht de volledige personeelsbeloningen te betalen. En dan pas vergoedt u de kosten van het Socialeverzekeringsfonds.

Voordelen van overschakelen naar ELN

Het proces van invoering van de elektronische vorm van ziekteverlof in 2019-2020 beïnvloedt alle deelnemers aan het informatieveld van gegevensuitwisseling en omvat een aantal concrete acties:

  1. Het instellen van apparatuur, het debuggen van software, training van personeel en het verkrijgen door medische instellingen geven toestemming om het elektronische formulier van de ziekenlijst te gebruiken.
  2. Toegang tot elektronische diensten, waarmee u de verwerkingsstadia van ELN kunt volgen, krijgt alle deelnemers aan dit proces.

Het gebruik van het elektronische formulier heeft verschillende voordelen: het is niet nodig om papieren kopieën van zieke bladeren op te slaan en u hoeft de naleving van de brievenbus niet te controleren of de inkt van de gewenste kleur te kiezen wanneer u deze handmatig vult.

De systeemcalculator berekent automatisch het bedrag van de betalingen, waarmee u fouten in de zelfberekening kunt voorkomen.

Bovendien kunnen de voordelen van het gebruik van een digitaal formulier ook efficiëntie omvatten. De overdracht en verwerking van elektronische documenten is veel sneller dan hun papieren tegenhangers. Daarom is er door de digitale gegevensoverdracht een kortere tijd voor het ontvangen en verwerken van ziekenhuisziekte door FSS-medewerkers.

Het gebruiksgemak van ELN is ook op veel manieren te verwerken. Toegang tot ENL is mogelijk via een reeks services. Bijvoorbeeld via een persoonlijk account, maar ook met behulp van basisboekhoudprogramma's of via de website van openbare diensten.

Informatie over het verkrijgen van ELN voor een werknemer

Als een werknemer in 2020 een elektronisch ziekteverlofcertificaat wil ontvangen, moet hij contact opnemen met alle medische instellingen waar hij een behandeling wil ondergaan met een verzoek om het ziekteverlof in elektronische vorm te houden. En geef ook uw schriftelijke toestemming en bevestig de overgang naar ELN. Het toestemmingsformulier is standaard en kan worden gedownload op de FSS-website.

Zodra het ziekteverlof door de arts wordt gesloten, ontvangt de te behandelen werknemer een certificaat met alle informatie die de werkgever in de toekomst nodig heeft. Wees niet bang voor een situatie met schade of verlies van informatie, omdat dit geen verlies van informatie met zich meebrengt. Door de duur van de ziekte te kennen en de naam van de werknemer en zijn SNILS te gebruiken, kan de werkgever op elk moment alle informatie krijgen die hij nodig heeft over het ziekteverlof.

Een werknemer die met ziekteverlof is, is beschikbaar voor registratie op de website van het Sociaal Verzekeringsfonds of op de website van de Staatsdienst, waar hij zijn persoonlijke account ontvangt waarmee hij de nodige gegevens over het ziekteverlof kan controleren en uploaden. Niet in staat om elektronische bronnen te gebruiken, kan een medewerker altijd persoonlijk contact opnemen met de FSS en alle benodigde informatie over ELN krijgen.

Informatie over werken met ELN voor de werkgever

De werkgevers zijn verantwoordelijk voor het configureren van de software die nodig is voor het werk, en om het geautoriseerde personeel te trainen in de correcte verwerking van ziekteverlof in elektronische vorm. Het ontbreken van een goede werking van het systeem binnen het bedrijf kan geen argument zijn voor de weigering om het ziekteverlof van de werknemer in elektronische vorm te houden. De werknemer heeft het recht om de vorm van behoud van zijn ziekteverlof te kiezen.

Hoe het systeem te installeren en te registreren

Het hoofd, de accountant of een andere bevoegde persoon moet FSS-certificaten opstellen in overeenstemming met GOST R 34.10-2012. Om dit te doen, moeten ze worden gedownload van de website van het Sociaal Verzekeringsfonds. Bovendien wordt ervan uitgegaan dat het na de nodige verbeteringen mogelijk is om in de belangrijkste boekhoudprogramma's ELN in 2019-2020 bij te houden en te verwerken.

Het systeem veronderstelt de beschikbaarheid van virtuele assistentie voor de werkgever. De dienst helpt de werkgever bij de correcte uitvoering van het elektronisch ziekteverlof en het verzenden van verificatie en verdere betaling.

Werkgeversacties na registratie

Zoals in het geval van papieren media, moet de werkgever het ELN op de juiste manier verwerken en verder betalen voor betaling.

Om ELN te vinden in uw persoonlijke account of boekhoudprogramma, moet hij een certificaat van de werknemer van de medische instelling van de werknemer ontvangen. Zonder een certificaat van een medische instelling kan de werkgever nog steeds het vereiste document in het systeem vinden met behulp van de ziektevoorwaarden en persoonlijke gegevens van de werknemer (naam en SNILS).

Een werkgever moet werknemersgegevens in het systeem invoeren. De reden waarom de werknemer gehandicapt is, de duur van de ziekte, de anciënniteit van de werknemer en zijn gemiddelde inkomen. Deze gegevens worden vermeld in de sectie 'Gevuld door de werkgever'.

Na het invullen van alle kolommen berekent het programma zelf het bedrag van de toelage dat nodig is om de werknemer te betalen. Het totale bedrag bestaat uit twee delen:

  1. Het eerste deel is het bedrag dat door de werkgever moet worden betaald;
  2. Het tweede bedrag is FSS-fondsen.

Het programma bepaalt deze verdeling afhankelijk van de specifieke gegevens die door de werkgever zijn opgegeven bij het invullen.

Wanneer alle informatie is ingevoerd en het ELN volledig is ingevuld, moet het elektronische document worden ondertekend. Hier is een unieke digitale handtekening voor. Verder wordt alle informatie overgedragen aan het Sociaal Verzekeringsfonds. Dubbele informatie op papier is niet nodig.

Het optreden van fouten en hun correctie

Ondanks de aanzienlijke optimalisatie van het proces, is het niet zonder de kans op fouten. In het gedeelte "Services" van het systeem is een foutenlogboek beschikbaar. Het is op zijn beurt een tabel met de volledige lijst met fouten die zijn opgetreden tijdens het werken met ELN. De aanwezigheid van de modus "Bewerken" in uw account helpt bij het maken van aanpassingen.

Wanneer u wijzigingen aanbrengt, moet u de reden voor de correcties en de rechtvaardiging ervan opgeven. Hiervoor zijn aparte velden gereserveerd. Aan het einde van de bewerking moeten alle bewerkingen worden hersteld met de knop "Opslaan".

De overgang naar ELN in 2019-2020 vereenvoudigt dus het proces van behoud van ziekteverlof aanzienlijk, waardoor het eenvoudig en betaalbaar is voor alle deelnemers. Dat heeft een positief effect op de arbeidskosten en optimaliseert werkprocessen.

Bekijk de video: ING - Hoe werkt Mobiel Bevestigen? (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter